сирник "Магнолія"

Сирник “Магнолія”: рецепт – золото!

Це не сирник - це щось неймовірне! Справжні торт, вишуканий десерт. Смачний пляцок і простий у приготуванні.

Сирник “Магнолія”

  • Тісто: 4 жовтки, з 100 г цукру, 1 пачка (250 г) маргарину або масла, 500 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача.
Тісто: 4 жовтки збити з 100 г цукру, додати 1 пачку (250 г) маргарину або масла, перетерти з 500 г борошна та 1 ст. ложкою розпушувача, замісити тісто. Поділити на 3 частини, до однієї додати 2 ст. ложки какао. Поставити в холод на 2 години.
Одну частину білого тіста викласти в бляшку, застелену пергаментним папером, зверху змастити будь-яким повидлом (у мене яблучно-сливове). Поверх повидла – шар горіхів або родзинки або вишні чи ягоди (у мене консервовані персики) (це залежить, який будете давати зверху кисіль, світлий чи червоний). Потім потерти другу частину тіста з какао та викласти сирну масу.

Сирна маса

  • Сирна маса: 600 г сиру, 150-200 г цукру, 1 жовток та 1 ціле яйце, цедра половини лимона, 1 ст. ложка манки, 1 ст. ложка крохмалю або 1 п. пудингу – все змішати.
  • Поверх сиру: збити 5 білків з 150 г цукру та 1 ст. ложку крохмалю і 1 п. польського киселю (у мене лимонний, я давала 2 п. пудингу замість крохмалю).
На білки потерти біле тісто, третю частину. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів, а потім зменшити до 160 градусів і ще допікати 30-35 хвилин до готовності, дивіться по своїй духовці. Готовий сирник притрусити пудрою!
Рецепт і фото Ганни Пилипюк. Більше рецептів дивіться на каналі господині “Ганна Пилипюк.Бабусині поради

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook