Сирник класичний
Форма 24*34
Тісто: 250 г масла, 3 ст. борошна (перетерти в крихту), 4 жовтки, 4 ст. ложки сметани, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка порошку до печива, 3-4 ст. ложкм какао, борошно, скільки візьме тісто.
Замісити м’яке тісто, розділити на дві частини (більшу – розтачуємо, ставимо у форму для випікання і в холодильник та меншу – ставимо в морозилку.) За цей час готуємо сирну масу.
Сир: 1 кг сиру (змолоти на м’ясорубці або збити блендером), 3 яйця, 4 білки, 200 г цукру, 100 г масла, 2 ст. л. крохмалю, цедра та сік одного лимона або половини апельсина.
За бажанням можна додати родзинки, наперед запарені кип’яченою водою. Все добре вимішати, вилити на тісто, зверху потерти тісто з морозилки. Випікати 1 год. при 180 градусах.
Рецепт і фото: Оксана Новіцька
Читайте також:
Post Views: 103