Ці сирні пончики виходять ніжними, ароматними й довго залишаються м’якими. Готуються дуже легко! Ідеальний десерт до чаю або теплого молока.
Сирні пончики
- 500 г домашнього сиру, 500–600 г борошна, 4 яйця, 6 ст. л. цукру, 1 пакунок розпушувача, 1 пакунок ванільного цукру або трішки кориці, 1/2 ч. л. солі, манка для обкачування, 1 л олії для смаження.
Збити яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром, додати сир і перемішати, просіяти борошно з розпушувачем і замісити м’яке тісто, що злегка липне до рук. Сформувати невеликі кульки, за потреби змочувати руки водою, обкачати кульки в манці.
Налити в каструлю олію, добре розігріти, опустити пончики в гарячу олію і смажити на середньому вогні до рум’яності; спочатку вони опустяться вниз, а потім самі спливуть і перевертатимуться. Викласти готові пончики на паперові серветки та подати теплими.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Читайте також:
-
Сирні пампухи. Мамин рецепт
Post Views: 82