Сирна паска вдається дуже ніжна, в міру солодка. Вона довго не черствіє, залишається м’якою. А якщо паску загорнути у плівку і поставити в холодильник – стане ще смачніша! Тісто – дуже ніжне! Тому коли будете діставати пасочки з печі, кладіть їх на бік і час від часу перекочуйте з місця на на місце, щоб не сіли при охолодженні.
Сирна паска
- Рецепт на 3 пасочки діаметром 11 см.
-
400-430 г борошна, 125 мл теплого молока, 7 г сухих дріжджів або 20 г живих, 120 г цукру (можна більше), 60 г м’якого масла, 50 г сметани (20%), 100 г сиру (9%), 2 яйця, 1/2 ч. ложки солі, ваніль, 20 г олії, 150-200 г сухофруктів. Усі продукти мають бути кімнатної температури!
Як приготувати опару для сирної паски
Молоко + дріжджі + 1 ст. ложка цукру + 100 г борошна перемішати і залишити на 15-20 хв.
Як замісити тісто для сирної паски
- Збити яйця з цукром і сіллю до пухкої маси.
- Далі додати сир, сметану, масло, збити.
- Додати опару і потроху всипати борошно.
- Замішувати тісто не менше 15 хв, вкінці долити олію і ще перемішати. Тісто виходить еластичне.
- Тісто поставити на 1-1,5 год в тепле місце, далі вимісити і додати сухофрукти, розподіливши їх рівномірно.
Як формувати і випікати сирну паску
Поділити тісто на 3 частинки, сформувати колобочки і покласти у форми (має заповнювати 1/3 форми!). Накрити кульком і поставити в тепле місце, щоб піднялося.
Паски поставити у розігріту до 200 градусів духовку і одразу зменшити до 180 градусів; випікати 25-30 хв. Перевірити готовність.
Желатинова глазур для паски
- Глазур: 7 г желатину + 50 г холодної води, 120 г цукру+ 100 г води, 1 ч. ложка лимонного соку.
Воду з цукром нагріти, але не кип’ятити, дати трохи охолонути. Тоді додати розбухлий у воді желатин, збити. Всередині збивання додати сік лимона. Охололі паски змастити глазур’ю.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:
- Незвичайна паска “Крафін”. Покроковий рецепт із фото
- Паски на будь-який смак: від учительської до президентської. 20 перевірених рецептів
Post Views: 22