Пляцок “Вишиванка”
- Форма діаметром 28 см.
- Тісто: 500 г борошна, 200 г цукру, 200 г масла (або маргарин + смалець), 1 яйце, 100 г сметани, 20 г какао, 8 г ванільного цукру, 8 г розпушувача.
- Начинка: 300 г волоських горіхів, 250 г повидла (смородинове, сливове…).
- Крем: 400 г молока, 50 г крохмалю, 190 г білого згущеного молока, 200 г масла, 8 г ванільного цукру.
До борошна додати розпушувач, перетерти з м’яким маслом, додати збите яйце з цукром, сметану, ванільний цукор, замісити тісто. Тісто поділити на 2 частини: більшу і меншу.
До меншої додати какао, вимісити. Кожну частину тіста поділити на 4 частини.
Біле тісто покласти на 1 год в холодильник, а темне – на 1 год в морозильну камеру.
В ємності розвести молоко з крохмалем, додати згущене молоко, ванільний цукор, на середньому вогні, помішуючи, варити, щоб загусло. Накрити плівкою впритул, дати охолонути. М’яке масло збити із заварною масою.
Світле тісто розкотити на пергаменті товщиною 2-3 мм, змастити повидлом, посипати посіченими горіхами, зверху натерти на грубій тертці темне тісто. Випікати при 180-200 г приблизно 15 хв. Спекти таких 4 коржі.
Коржі перекласти кремом, залишити пляцок в кімнаті на 1 год, поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати пляцок “Вишиванка” за іншим рецептом
- Розкішний пляцок “Херсонська вишиванка”: сподобається всім!
- Торт “Вишиванка по-новому” – з маком, горіхами і яблуками
Post Views: 41