хінкалі

Справжні грузинськіхінкалі їдять без хвостиків

Перед тим, як кинути хінкалі в окріп, закрутіть воду. Тоді хінкалі не рвуться і не прилипають до дна. І це така смакота!

Справжні хінкалі

  • Тісто: 250 мл води (у мене картопляний відвар), 1 ст. ложка олії, дрібка солі, 450 г борошна (+/-).
  • Фарш: 400 г жирного м’яса (50/50 свинина і яловичина), 200 г цибулі, 1 пучок петрушки (кінзи), 200 мл води (бульйону), спеції (хмелі-сунелі, зіра…), сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений, масло (не обов’язково).
Замісити круте еластичне тісто, залишити в плівці на 30 хв. М’ясо (я давала свинну шию) змолоти через грубе ситко, додати мелену цибулю, порізану зелень петрушки (у мене заморожена), сіль, перець, воду, вимішати і залишити на 30 хв в холодильнику. Тісто тонко розкотити, вирізати кола. У мене тісто діаметром 15 см і вагою 35 г. Відношення тіста і фаршу повинне бути однакове (правильно 40/40 г). Зручно тісто покласти в тарілочку, покласти фарш, шматочок масла, скласти мішечком гармошкою (чим більше складок, тим краще, у мене 20). Кінчик тіста краще залишити, а можна обрізати. Відварювати у великій кількості підсоленої води, приблизно до 10 хв. Подавати з чорним меленим перцем, їсти руками, тримаючи за хвостик, хвостик не їсти. З цієї порції вийшло 20 шт.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook