Торт “Спартак”
- Коржі: 1 скл. цукру, 1 яйце, 50 г масла, 6 ст. ложок молока, 1 ст. ложка натурального меду, 2 ст. ложки штучного меду (або 2 ст. ложки натурального), 1 ч. ложка соди (погасити оцтом).
Все покласти в каструлю і поставити на парову баню. Постійно помішувати і варити так 30 хв. Дати трохи охолонути (до теплого стану) і додати ще: 1 ст. ложку какао якісного, 450 г борошна. Замісити тісто. Воно має бути м’яке. Може злегка липнути до рук. Можна підсипати чуть-чуть борошна при розкочуванні коржів.
Поділити тісто на 8-9 частин, тоненько розкочувати, накручувати на качалку і переносити в змащену маргарином форму. Я робила в формі від тортівниці діаметром 26 см. Тісто розподілити по формі, залишки тіста легенько відрізати ножем. Випікати при температурі 200 °С 5 хв. Коржі легенько відстають, не потрібно давати пергамент. Готові коржі складаємо один на інший.
- Заварний крем: 0,5 л молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю (кукурудзяного), 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 яйце.
Все поставити на вогонь, постійно помішувати і варити до загустіння. Відставити охолонути до кімнатної температури. Масло і заварна маса мають бути однакової температури. 400-500 г масла (я давала 500 г масла для торта, але ще вирівнювала верх і боки) збивати 10 хв, щоб масло стало м’яке і побіліло. Тоді дати до нього 3 ст. ложки цукрової пудри і збити. Тоді поступово по 1 ст. ложці додавати заварну масу і весь час збивати. Перемащувати коржі кремом. Прикрасити за бажанням. Я поливала ганашем.
Ганаш: 50 г масла, 1 ст. ложка темного какао (звичайного можна 2-2,5 ст. ложки), 2-2,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки сметани.
Усе поставити на вогонь, помішувати і довести до кипіння
Готовий торт має постояти кілька годин, щоб просочитись. Тоді він стане м’якесенький і його можна буде їсти навіть губами.
Рецепт і фото Іванни Луць
Читайте також:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!
Post Views: 37