Соус “Ткемалі”
- 2 кг почищених від кісточок слив, 200 г часнику, 3 шт. гіркого перцю, 200 г цукру, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки томатної пасти.
- Вихід соусу – 2 літри.
Промити та обсушити сливи. Вийняти кісточки з кожної сливи. Почистити часник від шкірочки. З гострого перцю відрізати хвостики. Перемолоти на м’ясорубку сливи, часник та перець. Перекласти все у каструлю, в якій будете варити соус. Додати цукор, сіль, томатну пасту. Все гарно перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 20 хвилин. Періодично помішуйте, щоб не пригоріло.
Стерилізувати баночки та кришечки (0,2-0,5 л). Розлити соус гарячим у баночки і закрутити кришечками. Перевернути догори дном, вкутати ковдрою і залишити охолоджуватись. Далі винести у холод на подальше зберігання.
Спробуйте також приготувати інші соуси зі слив за перевіреними рецептами від господинь:
- Соус “Сацебелі”. Готую щороку подвійну порцію – і все з’їдаємо!
- Соус зі слив до м’яса. Смачніше за будь-який кетчуп!
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування страв цієї господині можна тут.