Сосиски в тісті (булочки з сосисками)
Приблизно на 12 сосисок: 1 скл. молока (250 мл), 25 г дріжджів пресованих, 1 ч. ложка солі (рівна), 1 ст. ложка цукру (з верхом), 1 яйце, 50 г масла (розтопити), 3 ст. ложки олії, 3-3,5 скл. борошна. Можна використати також іншу начинку, в тому числі солодку, у такому разі збільшити кількість цукру в тісті.
У теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, перемішати. Залишити на хвилин 10, щоб почали діяти дріжджі. Додати сіль, яйце і розтоплене масло, перемішати. Додати борошно і замісити тісто. Вкінці додати олію і гарно вимісити. Накрити рушничком і залишити в теплому місці на 1,5 год, щоб зійшло.
Тісто розкотити, порізати на смужки і накрутити на сосиски.
Залишити ще на хвилин 30, щоб підросли. Змастити яйцем. Випікати при 180°С близько 40 хв до золотистого кольору. Орієнтуватися на свою духовку.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 23