Сонячна запіканка – це ідеальне рішення для корисного, смачного і ароматного сніданку, не тільки для дітей, але і для їх батьків. Всім відомо, що дітки часто вередують і відмовляються снідати або полуднувати, особливо не шанують гарбуз. На цей випадок кращого рецепту і не придумаєш. Запіканка не тільки смачна, солодка й пахуча, але ще і дуже яскрава, що неодмінно сподобається малюкам. Крім того, це блюдо цілком зійде і за апетитний десерт. Готується така запіканка простіше простого, в процесі випікання не осідає, а виходить пишна і легка.
Сонячна запіканка
Інгредієнти:
Гарбуз — 500 грам
Сир (будь-якої жирності) — 300 грам
Яйце куряче — 2 штуки
Цукор — 6 столових ложок
Крупа манна — 3 столових ложки
Родзинки — 50 грам
Гарбуз очистите від шкірки, потім промийте під холодною проточною водою і наріжте на великі шматочки. Викладіть шматочки гарбуза на деко, на відстані 1 см один від одного. Духовку розігрійте до 180 градусів і відправляйте в неї запікати гарбуз приблизно на 40-50 хвилин. Після того, як гарбуз буде готова, вийміть з духовки деко, шматочки перекладіть в окремий посуд і дайте трохи охолонути. Після цього подрібніть її до стану пюре.
До приготовленого гарбузового пюре додайте рівно половину від зазначеної кількості цукру, одне куряче яйце і половинку манної крупи. Все ретельно перемішайте до утворення однорідної маси. Тепер до сиру додайте куряче яйце, залишки манної крупи, цукру і родзинки. ретельно перемішайте до отримання однорідної сирної маси. Обидві суміші повинні вийти приблизно однієї і тієї ж консистенції й густоти.
Дно і стінки форми для випікання змастіть вершковим маслом. Після цього викладайте в неї по черзі гарбузову суміш, потім сирну, поки вони обидві не закінчаться. Шари розрівнюйте столовою ложкою і краще всього не робіть їх занадто товстими. Викладаючи її тонкими прошарками, запіканка вийде більш смугастої – так красивіше. Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму з запіканкою помістіть в розігріту духовку і випікайте приблизно 50 хвилин.
Готову запіканку вийміть з духовки, трохи остудіть, потім перекладіть на сервірувальне блюдо або розріжте і розкладіть по порційних тарілках. Прикрасьте страву за своїм бажанням. Для цього можна використовувати свіжі, консервовані ягоди і фрукти. Подавати її добре зі свіжими фруктами, сметаною і вершками.