Сирні круасани
- Інгредієнти (на приблизно 14 середніх круасанів): 500 г борошна, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 30 г свіжих дріжджів (або 10 г сухих), 150 мл молока, 1/2 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі, 100 г сметани.
- Для начинки: 100 г вершкового масла, 100 г тертого твердого сиру.
- Додатково: 1 яйце для змащування, 40-50 г тертого сиру.
Змішати тепле молоко, цукор і дріжджі. Додати до просіяного борошна сіль, перемішати. Додати масло кімнатної температури і трохи перетерти. Додати сметану, яйце, дріжджі з молоком і замісити м’яке тісто.
Викласти тісто на робочу поверхню, розкотити в пласт товщиною приблизно 7 мм. Змастити маслом (можна злегка розтопити) і присипати тертим сиром. Скрутити в рулет (можна скручувати з правої сторони для більшої кількості шарів). Дати відпочити 30 хв, накривши рушником.
Розігріти духовку до 180 °С. Розрізати рулет навпіл, одну половину розкотити в пласт товщиною приблизно 4 мм (приблизно 30×50 см). Розрізати пласт на трикутники і сформувати круасани.
Викласти круасани на деко, застелене пергаментним папером. Змастити яйцем і посипати тертим сиром. Повторити з рештою тіста. Випікати приблизно 15-20 хв.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Швидкі домашні круасани. Смачні і довго залишаються свіжими!
- Львівські круасани