Інгредієнти:
1 кг яблук, 1 скл. цукру. Можна додати 0,5 ч. ложки кориці, 1 ст. ложку меду.
Яблука вимити, обсушити, видалити кісточки. Викласти на застелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 25–30 хв до розм’якшення. Або протушкувати у каструлі. Злегка остудити, змолоти блендером до однорідного стану. Додати цукор (до солодких яблук цукор не додавати) і добре перемішати. Викласти пюре шаром товщиною 5 мм на пергамент, злегка змащений олією, або силіконовий килимок, або рукав для запікання, покладений на деко.
Сушити в розігрітій до 70 градусів духовці близько 8 год. Можна сушити три дні у теплому місці або спершу підсушити 3–4 год у духовці, а потім досушувати 2–3 дні у теплому місці, на сонці. Нарізати смужками. Для тривалого зберігання скласти в банку, пересипаючи цукровою пудрою або цукром, і щільно закрити. Відкриту банку зберігати в холодильнику.