Кавовий лікер
0,3 л горілки, 1 б. концентрованого молока (без цукру), 1 скл. цукру, 1,5 ст. ложки розчинної кави, ванілін.
Усі продукти (крім горілки) змішати і довести до кипіння (але не кип’ятити!), охолодити, влити горілку, перемішати. Чим довше стоїть, тим смачніше. Але можна пити одразу.
Оксамитовий банановий лікер
250–300 мл горілки, 2–3 банани, 1 б. згущеного молока, 2 яйця (або 2 жовтки), 150 мл молока.
Згущене молоко, горілку, молоко, шматочки бананів, яйця збити блендером або міксером (процідити крізь сито), охолодити. Готувати безпосередньо перед вживанням. Може зберігатися в холодильнику максимум 5 діб.
Лікер «Шерідан по-домашньому»
1 б. згущеного молока, 0,5 скл. цукру, ванілін на кінчику ножа, 4 жовтки, 1–2 скл. горілки, 1 ч. ложка розчинної кави.
Усі складники, крім кави, змішати у блендері – і лікер готовий. Налити трохи у келихи, посипати кавою або какао, долити доверху келиха.
Вершковий лікер
1 жовток, 0,5 скл. цукру, 0,75 скл. молока, 0,5 б. згущеного молока, 1 п. ванільного цукру, 2 ч. ложки розчинної кави, 1 скл. горілки або коньяку.
Ретельно змішати всі компоненти. Настоювати в холодильнику 3 доби, одразу випити.
Лікер «Як оригінальний бейліс»
3 яйця, 0,75 скл. цукру, 0,5 б. вареного згущеного молока, 1 б. концентрованого молока без цукру, 1 п. ваніліну, 250 мл горілки, 2 ч. ложки розчинної кави.
Яйця, пісок, каву, ванілін, варене згущене молоко і концентроване молоко збити 5 хв на високих обертах. Влити горілку і збивати ще 1 хв на низьких обертах. Перелити у пляшку, дати настоятися в холодильнику від 1 до 3 діб.
Карамельно-шоколадний лікер
200 г цукру, 220 мл вершків (20%), 50 г темного шоколаду, 2 г ваніліну, 300 мл молока, 300 мл горілки, 1 ст. ложка розчинної кави.
Цукор розтопити на малому вогні в каструлі. Влити теплі (підігріті) вершки і, постійно помішуючи, довести масу до однорідного стану (поки карамель розчиниться у вершках). Додати каву, ванілін, шоколад і молоко. Дати закипіти і вимкнути. Дати трохи охолонути (до 40–50 °С) і влити горілку. Дати настоятися в холодильнику, краще добу.