Завиванці без яєць
- 300 г кип’яченого молока, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки олії, 50 г дріжджів, 1 п. ванільного цукру. Борошна знадобиться приблизно 500 г (тісто має бути м’яке й еластичне).
Закип’ятити молоко, щоб було тепле, додати цукор, дріжджі,олію і ванільний цукор, замісити тісто. Готовому тістові дати постояти 20 хв. Формувати завиванці. Розкотити тісто пластом завтовшки 1 см, на всю поверхню розкоченого тіста викласти начинку (у мене макова маса і вишні), скрутити в рулет. Викласти на деко, застелене пергаментом. Дати завиванцю підійти. Випікати при температурі 180 градусів 20 хв (все залежить від величини завиванця). Виходить 4-5 невеликих завиванців.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Запашні завиванці (рулети) з маком
- Дуже смачні пироги-завиванці за рецептом Дарії Цвек
Post Views: 83