сир

Як вибрати м’який сир

М’які сорти сирів мають ніжну кремову структуру та оригінальні смаки й аромати. Їх вживають окремо або поєднують із хрустким багетом, додають в супи та різні страви.

Сири є найуживанішими харчовими продуктами з молока, відомі своєю користю. Це тверда чи м’яка маса, що виготовляється методом сквашування молока та відрізняється особливою для кожного сорту обробкою отриманого згустку.

Існують сотні сортів сиру і, відповідно, технологій їх виготовлення. Сироваріння є одним із найдавніших методів приготування їжі. Воно існує з того часу, коли люди почали вживати молоко тварин. Сири варять з коров’ячого, козячого, буйволячого, овечого та верблюжого молока.

У технологіях виготовлення благородних делікатесів використовують плісняву, бактерії, різні строки визрівання та умови обробки. У результаті отримують тверді та м’які сорти. Найкращий м’який сир купити можна в інтернет-супермаркеті Новус. Перевагами такого придбання стане широкий асортимент продуктів, швидке доставлення по Києву та передмістю, найкращі ціни та відмінна якість і свіжість продукції.

Різновиди м’яких сирів

М’який сир не має твердої скоринки. Замість неї створюється шар білої плісняви або ж червона поверхня. М’які сорти мають короткі строки дозрівання, а вміст вологи у них доволі високий. Відомі та популярні види кремових сирів:

  • брі;
  • камамбер;
  • дорблю;
  • горгонзола;
  • буко;
  • буррата;
  • камбоцола;
  • донаблю.

Кремові, пікантні, ніжні чи з яскравим ароматом, такі продукти вживають окремо або поєднують із хрустким багетом, додають в супи та різні страви. Особливість виготовлення вершкового делікатесу — у відсутності додаткових обробок: копчення чи плавлення.

Користь та харчова цінність

М’які сорти сирів мають ніжну кремову структуру та оригінальні смаки й аромати. Камамбер цінують за грибний присмак. Гурмани подають камамбер як центральну страву і саме до нього підбирають вина: сухі чи напівсолодкі.

Корисні властивості молочних делікатесів:

  • вітаміни групи B важливі для обміну речовин;
  • високий вміст кальцію потрібен для кісток;
  • легке засвоєння продукту;
  • амінокислоти для формування м’язів та нормального функціонування нервової системи.

Треба врахувати, що деякі молочні продукти мають високий відсоток жирності, тому рекомендоване обмежене вживання тим, хто опікується своєю фігурою.

Благородна біла чи голуба пліснява має лікувальні якості. Вона сприяє очищенню судин та артерій, що є профілактикою інфаркту. Присутність у складі скоринки великої кількості корисних нутрієнтів: магнію, кальцію, цинку, вітамінів А та D, знижує ризики атеросклерозу, зміцнює імунітет та позитивно впливає на роботу травного тракту.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook