Смачні суші вдома
Наша сім’я ніколи не була великим прихильником ролів. Пробували у різних місцях і завжди виникало бажання додати чогось свого. Оскільки замовляти суші – не зовсім дешеве задоволення, то мені як головному бухгалтеру у нашій сім’ї довелось взяти усе в свої руки. Скажу чесно, спочатку було не просто, але з підтримкою рідних, я не здавалася. З кожним наступним разом вдосконалювала навики і додавала улюблені інгредієнти, щоб добитись ідеального, на мій погляд, смаку. І ось, хочу поділитись з вами рецептом до нашого уже традиційного та сімейного ритуалу, який відбувається кожного понеділка.
0,5 кг рису для суші, 0,5 л води. Заправка для рису: 100 г рисового оцту, 50 г цукру, 1 ч. ложка солі без чубка. Продукти для ролів: 6 листків норі, 100 г червоної риби, 400 г вершкового сиру, 3 довгі плавлені сирки, 3 пластинки сиру, 2-3 огірки, 1/3 перчини, 1 варене куряче філе, 6 крабових паличок, 1 б. консервованого тунця, ікра для суші, кунжут білий (обсмажити), кунжут чорний. Виходить 48 штучок.
Як готувати суші
Рис для суші промити у проточній воді 5-6 разів. Вода має бути прозорою. Після промивання залити ще раз водою і залишити на 10 хв. Для варки рису посуд повинен бути з товстим дном. Залити воду і перекласти рис у посуд (я це роблю ситечком, щоб рис був без води, у якій він був. Залити у посуд з рисом воду і поставити на середній вогонь. Рис повинен кипіти 10-12 хв. Рис не мішати і не відкривати. Коли пройде час легенько спробувати рис. Якщо він буде дуже твердим, то додати 20 – 30 мл води і ще почекати 2 хв. Виключити і залишити на плиті до повного охолодження.
Для заправки змішатии всі інгредієнти і довести їх до кипіння, щоб цукор і сіль розчинилися. Залити охолоджений рис заправкою і добре вимішати лопаткою. Все, можна приступати до закручування.
Як формувати роли словами не описати)) Найкраще це один раз побачити (мене навчив ютуб) і спробувати зробити. Начинки комбінувати на свій смак. Наприклад, сир вершковий, сир плавлений, курка, краб, огірок. Наступний рол ідентичний, тільки не огірок, а перець. І зверху покриваєте різними варіантами і все, смаки зовсім відрізняються.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42