салат

Смачні прості і швидкі літні салати

Літо - ідеальна пора для салатів. Саме зараз вдосталь овочів та зелені! До речі, чимало рецептів м'ясних салатів із зеленню для чоловіків.

Салат «Фішка»

  • 200 г філе оселедця, 2-3 варених яйця, 1 червона цибулина, 1 пучок листя салату, 3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка оцту, 1 ч. ложка гірчиці.

Листя салату порізати. Яйця розрізати на 4 частини або шматочками, філе – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями (щоб цибуля не гірчила, посолити і потерти в руках). Зробити заправку: змішати олію, оцет і гірчицю. Змішати оселедець, яйця, цибулю і салат, безпосередньо перед подачею полити заправкою.

Салат «Глехурад»

  • 2 помідори, по 1 огірку, перчині й цибулині, 5 редисок, листя салату, зелень, 50 г волоських горіхів, 3 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка оцту (краще винного), сіль, перець.

2 омлети, охолодити, порізати соломкою. Усе змішати, посолити, заправити майонезом, посипати горіхами.

Салат «Закусочний»

  • 400 г капусти, 1 морквина, 0,5 перчини, 0,5 склянки олії, по 1 ч. ложці солі, перцю, сушеного часнику, води та оцту, 0,5 ч. ложки цукру, зелень.

Помідори й огірки порізати скибочками, цибулю і перець – соломкою, редиску – тонкими кружальцями. Зелень і горіхи подрібнити. Часник дрібно посікти (не пропускати через прес).

Олію, оцет, перець і сіль помістити в невелику баночку, закрити кришкою, кілька разів енергійно струснути. До горіхів додати часник і олію з оцтом. Ретельно перемішати. Овочі викласти в широку миску й акуратно перемішати. Додати заправку і знову акуратно перемішати. Насамкінець додати листя салату і подрібнену зелень, злегка перемішати.

Салат «Анастасія»

  • 300 г шинки, 1 варене куряче філе, головка пекінської або молодої капусти, 200 г моркви по-корейськи, 3 яйця, 100 г майонезу, жменя волоських горіхів.

Капусту пошаткувати, шинку і варене філе порізати соломкою, додати корейську моркву. Яйця збити, додати 2 ст. ложки води і трохи борошна. Зісмажити млинці з яєць, порізати соломкою. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і посипати подрібненими горіхами.

Салат з редискою, яйцем і крутонами

  • 2 огірки, 10 редисок, 0,5 червоної цибулини, 5 перепелиних яєць, 2 скибки батона, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка гірчиці, 1 ст. ложка олії, сіль, перець.

Розрізати варені яйця на половинки або четвертинки. Хліб порізати кубиками і підсушити в духовці (200 °С 5-7 хв) або обсмажити на сковороді. Цибулю, редиску й огірки порізати півкільцями.

Приготувати соус: змішати сметану, олію, гірчицю і чорний перець. Змішати всі овочі. Соус можна додати відразу або подавати окремо. Подавати, виклавши на тарілку овочі, поклавши зверху перепелині яйця і крутони.

Салат «Ідилія»

  • 2 яйця, 150 г вареного м’яса, по 1 яблуку та огірку, майонез, 2 зубці часнику.

Яйця збити віночком, додати сіль, перець, зісмажити млинець. М’ясо порізати соломкою, викласти на тарілку, змастити майонезом. Зверху – шар із порізаних соломкою огірків, змастити майонезом. Далі шар порізаних соломкою яблук (збризнути лимонним соком). Весь салат рівномірно посипати смужками яєчного млинця.

Салат «Шейп»

  • 200 г філе сьомги, 250 г помідорів (чері), по 100 г зелених оливок і листя салату (можна додати руколи), 3 яйця, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка оцту (винного), 1,5 ст. ложки французької гірчиці, перець.

Рибу порізати шматочками, помідори чері й оливки – половинками, яйця – великими шматочками. Салат промити й обсушити, порвати руками. Гірчицю (із зернятками) змішати з олією і оцтом, можна додати перець. Акуратно змішати двома виделками всі продукти і заправку.

Салат «Прага»

  • 350 г вареного курячого філе, листя салату, 1 морквина, 2 огірки, 3 варених круто яйця, 1 ч. ложка французької гірчиці, 3 ст. ложки оливкової олії.

Порізати філе, зелень, огірки, потерти моркву. Салат помити і порвати руками. Яйця розрізати навпіл, відкласти один жовток, подрібнити яйця. Для заправки розтерти жовток, перемішати його з гірчицею, влити олію, все перемішати. Змішати компоненти салату, заправити.

Салат «Цезар по-домашньому»

  • 1 варене куряче філе, 1 помідор, 2 варені яйця, пучок листя салату, 50 г твердого сиру, 2 скибки батона.
  • Соус: 1 яйце, сік половини лимона, 0,5 склянки олії, 2 ч. ложки французької гірчиці, 1-2 зубці часнику (вичавленого).

Філе і батон порізати соломкою, батон підсушити до сухариків. Помідор і яйця порізати великими скибками, листя салату порвати, сир потерти.

Для соусу: яйце опустити у киплячу воду на 1 хв, дістати, вибити в миску, додати решту складників, збити. Викласти на тарілку листя салату, філе, полити соусом, зверху яйця, помідори, посипати сиром. Дати постояти в холодильнику 15 хв.

Радимо також інші рецепти салатів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook