“Шоколадний брауні”
Форма 30Х40 см. Об’єм склянки – 250 мл. Тісто: 3 яйця, 2 скл. цукру, 2,5 скл. кефіру (2,5%), 3 скл. борошна, 5 ст. ложок какао, 50 г олії, ванільний цукор, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом).
Розмішати усі складники вінчиком, дати постояти 10 хв. Пекти на пергаменті 30-40 хв при 170 ОС. Форма 30Х40 см. Остудити і розрізати навпіл.
Шоколадна крем-маса: 900 мл молока, 1 скл. цукру, 150 г борошна, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 80 г какао, 250 г масла, ванільний цукор.
До молока додати сухі інгредієнти, розмішати вінчиком і поставити варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Коли на смак не буде відчуватись мука, зняти і трохи остудити. Ще до теплої маси додати масло і добре розмішати (користуюсь силіконовою лопаткою). 1/3 крему залишити на верх торта і боки. Решту крему викласти ще теплим на коржі (на обидві зрізані поверхні) і скласти їх докупи (крем до крему). Зверху і з боків обмазати кремом, що залишився. Поставити у холод на 8-10 год. Щоб добре різати торт, використайте дуже гострий, холодний і мокрий ніж. І ще одне! Смачнішим він стає на другий-третій день (але в мене він не затримується).
Рецепт і фото Галини Буц
Спробуйте також приготувати: