пиріг з сиром і яблуками

Швидкий пиріг з сиром та яблуками. Замість тіста – лаваш

Коли мають прийти гості, а торт готувати нема часу, я роблю пиріг з сиром та яблуками з лаваша. Він дуже смачний, просочений карамеллю, і має гарний вигляд, нарізається як торт, а готується дуже швидко і просто - з лаваша. Рецепт - супер!

Пиріг з сиром та яблуками з лаваша

  • 2 листки прямокутного лаваша, 700–800 г сиру (можна використовувати солодку сиркову масу, але тоді не додавати цукру), 100 г цукру, 2 яйця, ваніль. Карамель: 4 великі яблука, 150 г цукру, 75 г масла, 2 ч. ложки меду, 3 ст. ложки вершків або сметани, дрібка солі, 0,5 ч. ложки кориці.

Сир змолоти, додати цукор, ваніль і яйце, добре перемішати. Рівномірно розподілити сирну начинку на лаваші. Згорнути щільним рулетом. Гострим ножем розрізати рулет на рівні частини-пеньочки по 4–5 см заввишки.

Яблука помити, вирізати серцевину і нарізати кубиками. Я готую у мультиварці, тому зразу все роблю у формі з-під неї. Якщо будете пекти у духовці, приготуйте карамель в окремій каструльці. У каструльці з’єднати масло, цукор, вершки, мед. Нагрівати на малому вогні, поки все розплавиться і добре перемішається, додати яблука, перемішати.

У форму вилити карамель з яблуками (якщо будете готувати у духовці – використовуйте суцільну, нероз’ємну форму!). На яблука вертикально викласти рулетки один біля одного зрізом догори.

Форму поставити в духовку, розігріту до 180 ОС, на 20–25 хвилин або в мультиварку на режим “випікання”. Коли час приготування завершиться, форму з рулетиками накрити пласкою тарілкою більшого розміру і швидко перевернути (будьте дуже обережні, рулетики і карамель дуже гарячі). Форму не знімати! Залишити рулетики на 20–30 хвилин під формою, щоб вони просочилися карамеллю. Зняти форму і подавати до столу. Рулетики смакують гарячими і холодними.

Мені дуже зручно готувати у мультиварці. Але можна і в духовці. Виходить дуже смачно, рулетики соковиті, гарно просочуються карамеллю. І на вигляд такий пиріг цікавий, можна і гостей пригостити.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook