Шпинатно-малиновий торт
Бісквіт: 150 г шпинату (свіжого або замороженого), 3 жовтки, 6 білків, 180 г цукру, 2,5 ч. ложки розпушувача, 80 мл олії, 40 г крохмалю, 140 г борошна.
Крем: 350 г сметани, 350 г згущеного молока, 1 лимон (цедра і сік).
Для декору: 500 г свіжої малини, 2 ст. ложки цукрової пудри.
Бісквіт. Шпинат залити окропом, залишити на 10 хв, відцідити, змолоти блендером з олією. Збити жовтки і 130 г цукру до пишної маси, додати шпинат, акуратно перемішати. Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, просіяти, акуратно перемішати з жовтковою масою. Білки збити з 50 г цукру і дрібкою солі до стійкості. У три заходи вмішати у тісто. Викласти у форму, застелену пергаментом (23 см або 20Х20 см), випікати у розігрітій до 180 ОС духовці приблизно 50 хв. Готовність перевірити шпажкою. Залишити бісквіт на добу. Розрізати на 3 коржі, верхній корж подрібнити на крихти.
Крем. Цедру лимона зняти терткою, сік вичавити. Сметану збити зі згущеним молоком і, не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою сік і додати цедру. Крем одразу почне густіти. Якщо крем не загустіє, додати загущувач.
Змасти коржі, боки і верх торта кремом. Можна одразу порізати на окремі тістечка і їхні боки також змастити кремом. Верх і боки обсипати крихтами. Прикрасити малиною, посипати цукровою пудрою.