торт "Кавоманія"

Шоколадний торт “Кавоманія” з кавовим кремом (авторський рецепт)

Якщо ви любите поєднання кави і шоколаду, цей торт вам точно смакуватиме. Зберігайте авторський рецепт. Цей пляцок направду смачий!

Торт “Кавоманія”

  • Інгредієнти (на деко 30×25 см): 450 г борошна, щіпка солі, 200 г цукру, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки какао-порошку (без гірки), 80 г вершкового масла, 2 яйця, 150 мл молока.
  • Для крему: 500 мл молока, 60 г кукурудзяного крохмалю, 150 г вареного згущеного молока, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 10 г розчинної кави + 50 мл молока, 250 г вершкового масла.

Змішати просіяне борошно, розпушувач, какао, сіль і цукор, додати вершкове масло та перетерти. Ввести яйця і молоко, замісити тісто. Поділити його на 4 частини і покласти у холодильник.

Тим часом приготувати крем. Нагріти 500 мл молока. У 50 мл молока розчинити каву, додати до згущеного молока разом із цукром і ванільним цукром, перемішати до розчинення, додати крохмаль. Ввести кавову суміш у нагріте молоко і варити до загустіння. Охолодити. Збити вершкове масло до пишності, додати заварний крем і перемішати, охолодити для стабілізації.

Розкотити кожну частину тіста до розміру дека, випікати при 180 °С 8-9 хвилин.

Поділити крем на 4 рівні частини, чергувати корж і крем, завершити кремовим шаром, прикрасити за бажанням, наприклад, натертим шоколадом.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook