Шоколадний шифоновий бісквіт для будь-якого торта

Часто для тортиків печу шифоновий бісквіт. Він виходить смачний, високий, в міру вологий. Гарно вдається і в духовці, і в мультиварці. Печу його часто, ні разу не осів! Це рецепт, який подобається всім!

Шоколадний шифоновий бісквіт

  • Форма 24 см. 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 мл олії, 100 мл води, 5 великих яєць (або 6 малих), 100 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 250 г борошна. 
200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 мл олії, 100 мл води – усе це змішати до однорідності і довести до кипіння, щоб цукор розчинився. Охолодити. Білки збити з цукром і сіллю. Додати жовтки, збити. В кінці тоненькою цівкою влити шоколадну суміш. Збити на малих обертах міксера. Коли все змішали, додати 1 ч. ложку соди, погашену оцтом і 250 г борошна. Вимішати, можна міксером на найменшій швидкості, довго не збивати. Маса виходить рідкувата.
Вилити у форму, застелену пергаментом (тісто рідкувате), і пекти при 170 ОС орієнтовно 50 хв до готовності. Дивитись по своїй духовці.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати бісквіт за іншим перевіреним рецептом від господині:

  • Італійський кекс-бісквіт “12 ложок”. Найкращий з тих, що я пекла. Вологий і тане у роті!
  • Універсальний бісквіт – і для тортів, і для рулетів

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook