У моїй сім’ї всі люблять солоденьке, тому коли печу торт, то обов’язково великий, щоб усі добавку взяти і на наступний день залишилося. Єдине, чого не люблю, – це розкочувати коржі. Тому мій ідеальний варіант – торт без розкочування коржів. А шоколадно-кокосовий торт подобається тим, що у ньому аж вісім тонких коржів, вони дуже ніжні та просочені кремом – і нічого не треба розкочувати!
Шоколадно-кокосовий торт
Шоколадні коржі
- Форма 28–30 см.
- Для шоколадних коржів: 5 великих яєць (або 6 малих), 220 мл сметани або кефіру, 1,3 скл. цукру, 8 ст. ложок розтопленого маргарину, 1,5 ст. ложки рідкого меду, 1,2 ч. ложки соди (погасити 1 ст. ложкою оцту), 6 ст. ложок какао, 2 скл. борошна. Склянка об’ємом 250 мл.
Збити яйця з цукром до пишності, по черзі додати мокрі складники, далі – сухі. Випікати, розмазуючи тісто по застеленій пергаментом формі. Пекти при 180 ОС (печеться досить швидко, 4–6 хв, не пересушіть!). Спекти 6 коржів. Щоб вийшли однакової товщини, тісто краще зважити і поділити на однакові порції.
Кокосові коржі
- Кокосові коржі. 7 білків, 200 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю.
Білки збити у стійку піну, поступово ввівши цукор. Всипати кокосову стружку і крохмаль, акуратно перемішати. Випекти 2 коржі у формі, застеленій пергаментом. Пекти при 170 ОС десь 15 хв до сухої зубочистки. Корж виходить м’який, дуже ніжний.
Крем
- 7 жовтків, 1 л молока, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 1,5 скл. цукру, ваніль, 400 г масла.
Жовтки збити з крохмалем, борошном і 200 мл молока. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну суміш, варити на малому вогні, весь час помішуючи, до загустіння. Дати повністю охолонути. Збити м’яке масло до побіління, по ложці ввести заварний крем, додати ваніль.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також інші перевірені рецепти тортів з кокосом від господинь:
- Торт “Рафаелло”: ідеальне поєднання кокосу, горіхів та незвичайного крему
- Торт з маком і кокосом “Райська насолода”