печиво

Шоколадне мармурове печиво (“Потріскане печиво”) + секрет випікання

Таке потріскане печиво має дуже привабливий і апетитний вигляд. Його поверхня, присипана цукровою пудрою поміж тріщинок, справді нагадує мармур, тому його і називають мармуровим печивом.⠀

“Потріскане печиво”

  • 280 г борошна, 100 г какао, 10-12 г розпушувача, маленька щіпка солі, 300 г цукру, 100 г вершкового масла, 200 г яєць (приблизно 4-5 яєць), 1 пакетик ванільного цукру, 200 г цукрової пудри (для обвалювання).

Змішати масло з цукром і ванільним цукром, додати яйця. Потім додати какао, а після цього — борошно з розпушувачем і сіллю. Охолодити тісто в холодильнику на ніч (приблизно 8 годин).

Сформувати кульки однакові за розміром і обкатати їх у цукровій пудрі. Викласти на деко, вистелене пергаментом, дотримуючись відстані між ними. Випікати 11-15 хвилин при температурі 180 градусів (орієнтуйтесь на свою духовку). Одразу після випікання печиво повинно бути зі скоринкою, але всередині тріщинок тісто має залишатися трохи вологим (блискучим). Не лякайтеся, так і повинно бути. Інакше печиво буде жорстким і несмачним.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також інші перевірені рецепти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook