Шість козацьких рецептів для сильного волосся

Ви знаєте звідки походить козацька зачіска “оселедець”? Яке її призначення? Чому чуб слід носити на ліву сторону? Який зв’язок зачіски та потенції? Існує давня козацька легенда про те, що колись Бог заповів козакам носити пасмо волосся посеред голови. І якщо ті будуть шанувати його закони, то він у скрутну хвилину витягне за чуба того, хто потребує допомоги. А ось чим мили голову козаки...

Козаки періодично волосся промивали відварами-настоями волоського горіха (брали зелену оболонку плодів), ромашок, полинів, листя ліщини й верболозу. На Січі добре знали й про взаємозв’язок між станом зачіски та чоловічої потенції. Тому постійно їли хрін, часник, цибулю.

Рецепти здорового волосся

1) Полин

15 г полину таврійський, 15 г полину половецького, 15 г полину гіркого, 600 мл води. Відварюють, настоюють, додають у напої. Не вживати при хворобах печінки!

2) Півонія

Півонія степова, півонія вузько листяна, півонія похила – клубені їсти по 3-5 г щоденно. Відвар трави, зібраної до квітування (15 г півонії – 200 г води), пити, додаючи до медовухи.

3) Звіробій

По 20 г звіробою плямистого, звіробою діркуватого, деревію звичайного, 300 мл води. Залити окропом траву, настоювати 4 години у духовці. Пити дрібними ковточками за день. При стресах також добре допомагає.

4) Кропива

Кропива жалка, кропива блискуча, кропива смугаста, кропива дводомна – по 10 г кожної, вода – 500 г. Відварювати на маленькому вогні, щоб залишилися дві третини розчину. Настояти, процідити. Додати по 2 ст. ложки відвару на кухоль (400 г) медвяних настоїв.

5) Цибуля

Відвар цибулі синьо-блакитна, цибулі ведмежої, черемші, дикого часнику. Мити волосся кілька разів на тиждень.

6) Часничниця лікарська

Стручки їсти свіжими або в борщі замість перцю. Листя (жменя) на склянку води заварювати. Ним обмити бороду після гоління та голову.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook