Медовий бісквіт на сметані
- На форму 25×25 см: 2 яйця, 1 скл. цукру, 100 г меду, 2 ст. ложки олії, 1 скл. сметани (кефіру чи йогурту) у мене була сметана, (за смаком) 1 ст. ложка кориці, 1 ст. ложка соди, 200 г борошна. Горіхи за смаком та сухофрукти.
Випікати 40-45 хв при 180 градусах. Рецепт Зоряни Миронік
Сметанний пиріг з фруктами
1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 2 яйця – збити. Потім додати 0,5 скл. олії, 2 скл. борошна, зверху 2 ч. ложки розпушувача, розмішати. Можна всередину нарізати пластинами яблука, взимку всередину додаю морожені фрукти (смородину, абрикоси, вишні). Як роблю кекси, додаю ще подрібнений чорний шоколад. Рецепт Любові Чекмез
Рогалики – найкращий рецепт
Склянка сметани, склянка смальцю, пачка маргарину, пачечка 100 г дріжджі – замісити густе тісто, підсипаючи борошно. Цукор не додавати. Замісити густіше, як на пиріжки, і зразу виробляти рогалики, можна з начинкою. Випікати рогалики і обкачувати в пудру. Рецепт Наталії Семчук
Торт “Сметанник”
3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 1,5 скл. борошна, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом). Виходить пишний, як бісквіт, корж.
Можна спекти декілька, ще й додати какао. Це порція на один корж, але я його розрізаю ще на дві половинки. Щоб не морочитись, роблю і крем сметанний. Рецепт Наталі Сабадин
Горіховий пиріг на сметані
1 скл. цукру + 3 яйця – збити в піну, до білого. 1 скл. мелених горіхів + 1 скл. борошна перемішати. 250 мл сметани +1 ч. ложка соди. В яєчну масу додати сметану, в кінці до неї горіхово-борошняну суміш. Пекти при 180 гр, 40-50 хв. Рецепт Тетяни Борисівни
Дуже смачне печиво
1 скл.смальцю перетерти з 3 скл. борошна, замісити дісто, додавши 1 скл.сметани. Залишити на ніч в холодильнику, а тоді розкотити тонко, виробити коржі, вмочити в білок і в цукор. Дуже смачне печиво, тане в роті. Ні цукру, ні розпушувача не треба. Рецепт Віри Петриковець
Печиво “Амонячки”
1 кг борошна перетерти з 300 г маргарину. Додати збиті 6 жовтків, і 300 г цукру (можна на парі), 1 скл. сметани, у якій розчинити 20 г амонію, додати ваніль. Я залишаю на ніч. Роблю по 2 порції, бо таке печиво довго не черствіє. Зберігаю у картонних коробках. Рецепт Орисі Куриндаш
Радимо також інші рецепти:
- Торт “Польські мрії” зі сметанно-желейним прошарком
- Вершково-желейний торт “Бананове диво” з ананасами і безе
Post Views: 111