Шарлотка з полуницею
5 маленьких яєць (у мене домашні, тому шарлотка жовтенька, як сонечко), 3/4 скл. цукру, 0,5 скл. олії, 2 ч. ложки розпушувача, ваніль, 1,5 скл. борошна, ваніль, приблизно 400 г полуниці (можна пекти з іншими ягодами, яблуками тощо). Склянка – 250 мл.
Яйця збити, поступово всипаючи цукор, до пишної стійкої піни. Білки і жовтки я не розділяла, просто трошки довше збивала. Потім під час збивання тонкою цівкою влити олію, щоб маса не осіла. Додати ваніль, додати просіяне з розпушувачем борошно, акуратно перемішати лопаткою.
Дно форми застелити пергаментом, вилити все тісто, зверху по всій площі встромити полуницю (я її додатково не підсолоджувала). У процесі випікання тісто піднімається та обгортає полуницю. Пекти при 170 ОС у духовці приблизно 40-50 хв (до сухого сірника) або в мультиварці (у мене пеклася десь 1 год 20 хв). Коли трішки охолоне у формі, перевернути на решітку і дати повністю охолонути.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: