- Огірки та зелень не терплять сусідства з яблуками та грушами – від цього вони стають м’якими і в’ялими.
- Петрушка непогано зберігається в поліетилені, а кріп може спокійно стояти у склянці з водою.
- Не можна зберігати поряд: з сирами – фрукти, овочі та копченості; з ковбасними виробами – овочі і фрукти; з капустою, картоплею, буряком та іншими коренеплодами – фрукти; з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами і томатами – банани; з хлібобулочними виробами, салатом і виноградом – рибу; із сирими стравами – вже готові.
- Холодильник можна умовно розбити на зони, різниця температури яких становить від 3 до 7 градусів. Зона, яка розташована найближче до морозильної камери, є найхолоднішою, температура тут приблизно 0 ОС. Чим ближче до дверцят холодильника, тим тепліше.
- Зберегти м’ясо і рибу на більш тривалий термін у морозилці слід, пакуючи в окремі поліетиленові пакети. Добре зберігаються в морозилці готові страви без солі і приправ.
- Якщо ви збираєтеся приготувати м’ясо або рибу в найближчому майбутньому, не варто загортати їх у пакет. Краще зберігати їх в емальованому посуді ближче до морозильної камери, але подалі від дверцят холодильника. Щоб не надто поширювався запах, посуд з такими продуктами можна накрити марлею або серветкою.
- На цій же полиці добре зберігаються яйця в контейнерах і кондитерські вироби.
- Термін зберігання яєць на дверцятах холодильника становить близько тижня.
- Вершкове масло добре почуватиметься на середніх полицях, як і молочні та інші продукти, які зберігаються за температури до +10 ОС. Овочі, фрукти та ягоди краще тримати у найтеплішій теплій зоні.
Post Views: 14