Сепаратизм у холодильнику. Що з чим не варто зберігати поряд

Не всі продукти добре уживаються у холодильнику на одній полиці. Деякі краще зберігати порізно.
  • Огірки та зелень не терплять сусідства з яблуками та грушами – від цього вони стають м’якими і в’ялими.
  • Петрушка непогано зберігається в поліетилені, а кріп може спокійно стояти у склянці з водою.
  • Не можна зберігати поряд: з сирами – фрукти, овочі та копченості; з ковбасними виробами – овочі і фрукти; з капустою, картоплею, буряком та іншими коренеплодами – фрукти; з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами і томатами – банани; з хлібобулочними виробами, салатом і виноградом – рибу; із сирими стравами – вже готові.
  • Холодильник можна умовно розбити на зони, різниця температури яких становить від 3 до 7 градусів. Зона, яка розташована найближче до морозильної камери, є найхолоднішою, температура тут приблизно 0 ОС. Чим ближче до дверцят холодильника, тим тепліше.
  • Зберегти м’ясо і рибу на більш тривалий термін у морозилці слід, пакуючи в окремі поліетиленові пакети. Добре зберігаються в морозилці готові страви без солі і приправ.
  • Якщо ви збираєтеся приготувати м’ясо або рибу в найближчому майбутньому, не варто загортати їх у пакет. Краще зберігати їх в емальованому посуді ближче до морозильної камери, але подалі від дверцят холодильника. Щоб не надто поширювався запах, посуд з такими продуктами можна накрити марлею або серветкою.
  • На цій же полиці добре зберігаються яйця в контейнерах і кондитерські вироби.
  • Термін зберігання яєць на дверцятах холодильника становить близько тижня.
  • Вершкове масло добре почуватиметься на середніх полицях, як і молочні та інші продукти, які зберігаються за температури до +10 ОС. Овочі, фрукти та ягоди краще тримати у найтеплішій теплій зоні.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook