гриль

Секрети приготування соковитого м’яса на багатті та овочів-гриль

Якщо плануєте пікнік, хочете приготувати м'ясо або овочі-гриль на мангалі або на багатті, ці поради вам стануть у пригоді.

Гарна погода збирає друзів та родини біля багаття на природі або на подвір’ї, де аромат свіжо приготованих страв зливається з теплом розмов. Чи є щось краще, ніж готувати і смакувати м’ясом та овочами на відкритому повітрі у гарній компанії? Від правильного вибору м’яса до секретів приготування ідеальних овочів на грилі, кожен крок відіграє важливу роль у створенні неперевершеного смаку.

Ця стаття розкриває корисні поради та хитрощі, які перетворять ваші кулінарні зусилля біля багаття на справжнє свято смаків та ароматів. Від вибору інгредієнтів до подачі, кожен крок має свої нюанси, які варто враховувати, щоб ваша їжа на грилі була не просто хорошою, а відмінною.

Як готувати м’ясо та овочі на багатті?

  • Для запікання на багатті або грилі краще використовувати свіже, не заморожене м’ясо, інакше вийде сухим і не дуже ароматним.
  • Щоб до решітки не прилипали продукти, її треба нагріти заздалегідь і змастити олією.
  • Щоб надати м’ясу аромату, на вугілля можна покласти кілька замочених у воді гілочок фруктового дерева, виноградної лози, пряних трав (наприклад, розмарину).
  • Дерев’яні шпажки перед використанням треба на 1 год замочити у воді.
  • Продукти, нарізані дрібними шматочками, можна готувати швидко, над розпеченим вугіллям.
  • Великі шматки м’яса вимагають тривалого приготування і нижчої температури.
  • Товщина стейків має бути не більше 2-2,5 см.
  • Солити і перчити стейк рекомендовано наприкінці приготування.
  • Вважається, що маринування вбиває смак м’яса.
  • Невелику рибу можна смажити цілою.
  • Овочі треба класти на решітку розрізом донизу, заздалегідь змастивши олією.
  • Усі продукти перед приготуванням добре протерти від зайвої вологи.
  • Універсальний маринад для риби – оливкова олія, сік лимона, сіль, перець.
  • Змазувати м’ясо соусом потрібно приблизно за 10 хв до закінчення приготування.
  • Не варто нанизувати на один шампур одночасно і м’ясо, й овочі: доки м’ясо пропечеться, овочі згорять.
  • Не варто їсти м’ясо відразу після приготування: дайте йому дозріти 3-5 хв.
  • Не варто викладати шматки м’яса щільно на решітку: між ними має залишатися відстань 3 см (25-30% поверхні грилю має бути порожньою).

Овочі-гриль. Рецепт маринаду та пряного сметанного соусу

З архіву газети “Сім’я і дім”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook