Щоб пельмені не були гумовими, а вареники не розповзалися, треба знати деякі хитрощі замішування тіста.
- У тісті для пельменів і вареників основні інгредієнти – вода й борошно.
- Для равіолі часто рекомендують тісто, що складається тільки з борошна і яєць (1 яйце на 100 г борошна). Воно виходить набагато щільнішим і добре тримає форму. Таке яєчне тісто підходить для домашньої локшини.
- Тісто на кефірі виходить м’яке, але не липке і не прилипає до столу. Пельмені і вареники дуже добре склеюються, що важливо у випадку з примхливою начинкою.
- На мінералці тісто виходить блискучим і гладким.
- Секретні інгредієнти слухняного тіста – масло і яєчний жовток. Завдяки ним тісто стає м’яким, еластичним та ніжним, легко розкочується і не прилипає. А пельмені не розвалюються при варінні. Масло має бути кімнатної температури, дуже м’яким, а вода – крижаною.
- Готове тісто загорнути у плівку і помістити в холодильник мінімум на 30 хв, а краще на 2–3 год.
Post Views: 31