Улюблений м’ясний салат чоловіків
Салат з копченою куркою і виноградом
- 1 невелике копчене куряче філе, 4 яйця, 150 г твердого сиру, 250 г винограду без кісточок, кілька скибок батону для сухариків, майонез або несолодкий йогурт для заправки.
Батон порізати кубиками, збризнути олією, посипати спеціями, пересипати в торбинку, надути її і потрусити, щоб все добре перемішалося. Підсушити у духовці при середній температурі. Все порізати кубиками, перемішати, заправити, при подачі посипати сухариками.
Прочитайте також: Забудьте про майонез! П’ять смачних соусів для заправки салатів
Салат з пекінською капустою
- 150 г вареного м’яса, 1/4 качана пекінської капусти, жменя редиски, 2-3 варені яйця, огірок, майонез або несолодкий йогурт+гірчиця для заправки.
Усе порізати соломкою, яйця – на 4-6 частин, перемішати, заправити.
Салат “Український” із сирними кульками
- 7-8 листків салату, 2 свіжі огірки, 4 невеликі помідори, 1 перчина, 2 варені яйця.
- Для сирних кульок: 200 г домашнього сиру, 1-2 ст. ложки сметани, 1-2 зубці часнику, сіль, кріп.
- Для заправки: 4 ст. ложки олії, 2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка меду, сіль, перець – усе ретельно змішати.
Сир розім’яти виделкою, додати сметану, часник, сіль. Вимішати, сформувати невеликі кульки, обваляти у дрібно нарізаному кропі.
Листя салату порвати. Зверху викласти порізані скибочками овочі, кульки. Полити заправкою і відразу подавати до столу. Рецепт і фото Олі Михайлюк
Прочитайте також: Фаршировані яйця: дев’ять найсмачніших начинок
Салат з куркою, свіжими огірками і сухариками
Відварити куряче філе (2 половинки) охолодити і порізати соломкою. 1-2 свіжі огірки та 3-4 круто зварених яйця порізати соломкою. 1 середню цибулинку розрізати на 4 частини і тонко нарізати та замаринувати у воді з оцтом, сіллю та цукром на 15 хв, маринад після злити. Все змішати, а перед подачею в салат додати сухарики «холодець з хріном», майонез, сіль та мелений перець і відразу подавати.
Салат “Буніто”
Викладати шарами: курка, майонез, корейська морква, майонез, сир твердий тертий, майонез, білки терті, майонез. жовтки терті.
Салат з курятиною, грибами і чорносливом
Викладати шарами: філе курки, гриби смажені з цибулею, чорнослив, терте яйце, сир. Прикрасити виноградом або ківі.
Салат із курячих шлунків
Варені курячі шлунки (порізати соломкою), печериці посмажити з цибулею, болгарський перець, варені яйця, заправити майонезом.
“Улюблений салат” – можна прикрасити, як справжній торт
- 2 варені картоплини, 1–2 варені морквини, 1 маринована цибулина (ошпарити окропом, залити оцтом і водою 1:1), 2 солоних огірка, 3 варених яйця, 1 куряче філе, 100 г твердого сиру, майонез.
Картоплю, моркву, огірки, твердий сир, яйця (окремо білки і жовтки) потерти. Варене філе порізати брусочками. Викладати на тарілку шарами, кожен вкриваючи сіткою із майонезу: картопля, морква, цибуля, білки, зелень, філе, сир, жовтки.
Помідори “Під шубою” – свіжий і соковитий салатик
- 4 помідори, 150 г твердого сиру, 4 варених яйця, 2 зубці часнику, петрушка, майонез, сіль, перець.
Помідри порізати тоненькими півкільцями, сир і яйця потерти, петрушку посікти, часник вичавити і змішати з майонезом. Викладати шарами: половина помідорів, сіль, перець, половина яєць, половина сиру, половина майонезу, решта помідорів, сіль перець, решта яєць, решта сиру, решта майонезу. Посипати петрушкою.
Салат “Гуцульський”
- Домашній сир, копчена ковбаса, плавлений сир, помідори, варені яйця, майонез.
До домашнього сиру додати трошки майонезу, сіль, перець. Усе гарно вимішати і викласти на тарілку. На сир зверху викласти соломкою нарізану копчену ковбасу, майонез, тоді потерти сирок або голландський сир, майонез. Викласти порізані соломкою помідори, майонез і зверху потерти варення яйця, посипати зеленню.