Рецепт салату з овочів, горішків і кульбаби
- 1 жменя листя кульбаби, 1-2 скибочки лимона, 1-2 зубчики часнику, 1 ст. л. тертої моркви, 1 ч. л. соку лимона, щавель, горішки січені, майонез або олія за смаком.
Наповнити миску холодною підсоленою водою, замочити у ній жменю листя кульбаби протягом пів години. Потім обсушити та нарізати. Потовкти часник з сіллю, нарізати лимон разом зі шкіркою дуже дрібно, з’єднати з кульбабою, додати моркву, нарізати кілька листочків щавлю, додати горішки, заправити соком лимона і олією або майонезом. Можна додати молоду кропиву, яку спочатку слід бланшувати.
Рецепт салату з кульбаби з капустою і яйцем
- 100 г листя кульбаби, 50 г квашеної капусти, 25 г зеленої цибулі, 1 яйце (варене, рубане), сметана, сіль.
Посікти зелену цибулю і листя кульбаби, змішати з порізаним яйцем та капустою, підсолити, додати сметану та перемішати. За бажанням можна заправити олією. Можна приготувати без яйця, замінити зелену цибулю на ріпчасту, сметану – на олію – буде інший смак.
Рецепт салату з кульбаби з щавлем, медом і свининою
- Листя кульбаби і щавлю, відварена свинина, волоські горіхи, мед, олія, перець, сіль.
Промити та дрібно нарізати кульбабу і щавель, підсолити, додати олію, перемішати. Ввести в салат подрібнені горішки, мед, відварену свинину нарізану тонкими скибочками. Якщо виключити щавель, м’ясо, олію та додати сік лимона, вийде інший варіант салату.
Рецепт французького салату з беконом і кульбабою
- 300 г копченого бекону, 40 листя кульбаби молодого, 3 скибочки хліба пшеничного, 1 зубчик часнику, 3 ст. л. олії або вершкового масла, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. оцту, чорний мелений перець.
Листя кульбаби промити, обсушити, викласти на блюдо. Хліб нарізати кубиками та обсмажити на олії до рум’яної скоринки, додавши подрібнений часник і викласти на паперовий рушник. Бекон нарізати, обсмажити у власному соку, викласти на листя кульбаби, полити жиром зі сковороди (або оливковою олією), поперчити, полити салат оцтом, посипати сухариками і подати.
Рецепт салату з кульбабою і огірками
- 5 огірків, 4 ст. л. майонезу, 2 ст. л. квіток кульбаби, перець, сіль.
Огірки нарізати соломкою, поперчити і посолити, заправити майонезом, перемішати, посипавши пелюстками квіток кульбаби.
Радимо також приготувати: