Салат з курячими сердечками
Для кошиків: 1 лаваш, 1 яйце.
Для салату: 400 г курячих сердечок, 3 яйця, 150 г сиру, 1 цибулина, 50 мл оцту, 1 ч. ложка цукру, 3 ст. ложки майонезу, зелень за смаком, спеції: сіль, перець, паприка – за смаком.
Для кошиків лаваш порізати на квадратики (10*10 см). Яйце збити виделкою. Один квадратик змастити посередині збитим яйцем, покласти зі зміщенням на нього інший квадратик, викласти у форму для мафінів, втискаючи і формуючи ніби «мисочку». Випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці приблизно 10 хв. Дати охолонути.
Цибулю порізати невеликими кубиками, додати сіль, цукор, оцет і залишаємо на деякий час. Сердечка очистити від плівки, згустків крові, відрізати зайве, розрізати на двоє і добре промити. Воду поставити на вогонь. Як тільки закипить, викласти туди сердечка, при повторному закипанні, зняти з вогню, злити воду.
Залити сердечка новою водою, щоб тільки покривало. Як закипить, додати перець горошком, лавровий лист, зробити меньшим вогонь, зібрати шуму і накрити кришкою. Варити 25-30 хвилин, помішуючи час від часу, за 5 хвилин до кінця варіння посолити. Яйця нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками. Змішати порізані сердечка, яйця, сир, мариновану цибулю. Заправити невеликою кількістю майонеза, солити і перчити, додати кріп, петрушку і трішки паприки. Накласти салат у кошики з лаваша.
Рецепт і фото: @viktoriyaisayenko
-
Чебуреки із цільнозернового борошна зі смаком житнього хліба
-
Повітряні чебуреки на мінералці. Тісто супер, усім раджу!