Салат “Чоловічі сльози”
- 1 філе куряче, 1 цибулина, 1 баночка печериць маринованих (350-400 мл), 3 яйця, 250 г моркви по-корейськи, 100-150 г сиру твердого, 200 г майонезу, сіль, перець мелений.
Філе відварити до готовності, додавши сіль, перець горошком, лавровий листок, охолодити у бульйоні (так м’ясо соковитіше). Яйця зварити. Цибулю порізану замаринувати на 30-60 хв в маринаді з грибів. Приготовити моркву по-корейськи.
Салат викладати шарами (зручніше збирати в роз’ємному кільці), перемащувати майонезом:
- філе розібране або порізане,
- цибуля порізана,
- гриби порізані пластинками,
- яйця крупно потерті,
- морква по-корейськи,
- сир крупно потертий.
Морква по-корейськи
- 0,5 кг моркви, 0,5 ч. ложки солі, 3 зубці часнику, 1,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки оцту, 0,5 ч. ложки перцю чорного, 0,5 ч. ложки перцю червоного, 1 ч. ложка коріандру в зернах, 8-9 ст. ложок олії, 1 цибулина.
Моркву потерти на тертці для корейської моркви, додати сіль, перець, цукор, видушений часник, оцет. На олії підсмажити коріандр, порізану цибулю до золотистого кольору. Через сито вилити гарячу олію до моркви, перемішати моркву.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також інші рецепти салатів:
- Смачний і дуже ситний торт-салат з куркою і маринованими грибами
- 12 нових рецептів смачних салатів із доступних продуктів
Post Views: 37