Рулет з броколі, вершковим сиром та крабовим м’ясом
Рулет: 400 г броколі, 4 яйця, сіль, перець за смаком.
Начинка: 250 г вершкового сиру, 100 г крабового м’яса чи крабових паличок, 3 ч. ложки сметани, 2 зубці часнику.
Броколі відварити: кинути в киплячу воду і проварити рівно 3 хв. Одразу витягнути, розкласти одним шаром і остудити на підвіконні або в холодильнику (тоді броколі збереже яскравий зелений колір). Коли вистигне, додати жовтки і перебити блендером до однорідності. Посолити і поперчити. Білки окремо добре збити з щіпкою солі до білої пишної маси. Частинами додавати збиті білки до броколі, кожного разу акуратно вимішуючи лопаткою. Деко застелити пергаментом, викласти масу і розрівняти. Поставити в розігріту духовку і випікати до готовності 10-15 хв. при t180. Охолодити і зняти акуратно пергамент. Для начинки змішаємо сир кімнатної температури з сметаною і часником, додамо натерті на грубу терку крабові палички. Перемішати і спробувати на смак, за потреби додати ще часнику для пікантності і сметани (маса має добре розмазуватись). Рівномірно змастити корж, залишивши трохи незмащеним край, скрутити рулетом, загорнути у пергамент і залишити в холодильнику на кілька годин.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko