Рулет “Око дракона” з ківі
- Для бісквіта на форму 30Х40 см: 70 г борошна, 10 г кукурудзяного крохмалю, 6 середніх яєць (точніше 132 г жовтків і 160 г білків), 120 г цукру, 40 мл молока, 15 г масла, дрібка солі.
- Для крему: 200 г фруктового йогурту, 250 мл вершків (33% і більше), 70 г пудри ( чи більше до смаку), 10 г желатину, 70 мл молока, 6-9 шт. ківі.
Духовку розігріти до 180 градусів. Змішати борошно і крохмаль. Молоко з маслом нагріти, щоб масло повністю розтопилося. Розділити білки і жовтки. Білки збити з дрібкою солі і 2/3 цукру до стійких піків. Жовтки збити з рештою цукру до білої маси, яка стікає з лопатки.
До збитих жовтків додати 1/3 білків, легенько розмішати і частинами ввести борошно з крохмалем. Вкінці додати решту білків, акуратно вмішуючи лопаткою, і потім додати масло з молоком і все знову акуратно перемішати. Тісто вилити на пергамент, рівномірно розподілити і випікати 20 хв. Дістати, дати повністю остигнути, не потрібно скручувати в рулет!
Приготувати крем. Желатин залити холодним молоком і залишити, щоб набряк. Ківі помити, почистити, зрізати кінчики, щоб добре було скласти ланцюжком один до одного (не розрізати на частини). Набряклий желатин акуратно прогріти і влити у йогурт, розмішати. Вершки збити з пудрою до стійкого стану і акуратно вмішати йогурт – буде дуже ніжний крем. Поставити в холодильник на якийсь час, щоб трошки схопився. Можна зробити крем з маскарпоне, вершків і пудри.
Викласти крем на бісквіт (невелику кількість крему залишити, щоб покрити ківі). Ланцюжком викласти ківі, зверху ківі покрити кремом і скрутити в рулет. Рулет загорнути у папір і винести на холод, потім можна притрусити пудрою. Або змастити глазур’ю.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші бісквітні рулети за перевіреними рецептами від господинь:
- Рулет “Осінній” з гарбузово-яблучною начинкою
- Рулет з маком: усім хвалю цей рецепт!
Post Views: 107