рулет-маківник

Рулет-маківник на святковий стіл. Дуже смачний!

Спробуйте спекти рулет-маківник – не пошкодуєте! Він дуже смачний, бо вдалий рецепт тіста. Будете їсти і мене згадувати!

Рулет-маківник – це не просто пиріг, а справжня святкова випічка! Усе, як ви любите: мало тіста і багато маку. Якшо не хочете пекти на свято торт – приготуйте маківники, усім сподобається! Рецепт маківника – перевірений, від господині!

Рулет-маківник

  • 0,5 л води, 100 г олії, 1 скл. цукру, 100 г дріжджів, борошно.

0,5 л води, 100 г олії, 1 скл. цукру закип’ятити. Коли схолоне до літньої температури, додати 100 г дріжджів, поступово підсипати борошно і замісити тісто. Дати підійти 40 хв і сформувати рулети з маком або повидлом. Помастити яйцем і дати трішки підійти на деку. Якщо хочете пісні рулети, то змастити заваркою чаю з цукром. Моя бабуся, так завжди робила.

Можна використовувати готову макову начинку або зробити її з маку (я мак мелю на кавомолці, потім заливаю водою 1:1 і варю до випаровування води, додаю цукор, родзинки, горіхи).

Рецепт Людмили Олійник

Радимо також приготувати маківник за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook