Рулет-маківник – це не просто пиріг, а справжня святкова випічка! Усе, як ви любите: мало тіста і багато маку. Якшо не хочете пекти на свято торт – приготуйте маківники, усім сподобається! Рецепт маківника – перевірений, від господині!
Рулет-маківник
- 0,5 л води, 100 г олії, 1 скл. цукру, 100 г дріжджів, борошно.
0,5 л води, 100 г олії, 1 скл. цукру закип’ятити. Коли схолоне до літньої температури, додати 100 г дріжджів, поступово підсипати борошно і замісити тісто. Дати підійти 40 хв і сформувати рулети з маком або повидлом. Помастити яйцем і дати трішки підійти на деку. Якщо хочете пісні рулети, то змастити заваркою чаю з цукром. Моя бабуся, так завжди робила.
Можна використовувати готову макову начинку або зробити її з маку (я мак мелю на кавомолці, потім заливаю водою 1:1 і варю до випаровування води, додаю цукор, родзинки, горіхи).
Рецепт Людмили Олійник
Радимо також приготувати маківник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Рецепт святкового маківника і начинки (завиванець з маком)
- Святковий маківник “Макова слойка”. Спробуйте – і він стане вашим улюбленим!