Власноруч приготований розпушувач завжди під рукою, і в найвідповідальніший момент не треба бігти в магазин. А ще розпушувач – це значно зручніше, ніж сода, яку треба гасити оцтом.
Потрібно: сода, лимонна кислота, борошно, суха баночка.
Лимонна кислота гасить соду, щойно додаєте порошок у тісто. Саме тому банка для зберігання і ложка повинні бути сухими, інакше реакція почнеться відразу ж. Борошно потрібне для зберігання, щоб продукт не затвердів, і для зручного дозування. Можна замість борошна використовувати картопляний крохмаль.
1. Змішати інгредієнти в таких пропорціях: 12 частин борошна (або крохмалю), 5 частин соди, 3 частини лимонної кислоти.
2. Насипати в банку, щільно закрутити кришку і добре потрусити.
3. Для дозування використовувати чайну ложку без чубка.
Повна чайна ложка такого порошку йде приблизно на 500 г борошна для випікання.