Рогалики у нашій сім’ї люблять усі. Бабуся, мама і тітка печуть рогалики за одним рецептом.А все тому що він чудовий, іншого і не треба. Секрет – у способі формування рогаликів.
Рогалики з секретом
- 250 г маргарину або масла, 190 мл теплого молока, 2 яйця, 50 г цукру, 25 г дріжджів, 3–3,5 скл. борошна (приблизно 500 г).
Маргарин розтопити. Змішати тепле молоко з цукром і дріжджами, додати яйця, охололий маргарин. Вимісити з борошном. Дати підрости 20 хв, розділити тісто на 2–3 частини.
Насипати на стіл гіркою 3–4 ст. ложки цукру (можна цукор перемішати з корицею). Покласти шматочок тіста на цукор і розкачати коло 5 мм завтовшки. Або вмочувати в цукрі готові рогалики.
Порізати на сегменти-трикутники і кожен загорнути в рогалик, починаючи із широкого кінця, тобто з краю до центру. Можна на широкий край трикутника покласти мармеладну цукерку, повидло або іншу начинку, тоді рогалики будуть з начинкою. Перекласти на застелене пергаментом деко, дати підрости 20 хв, випікати орієнтовно 20 хв при 160 ОС і ще 10 хв при 180 ОС.
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики: рецепт тіста з сиром і смальцем
- Рогалики на смальці і кисляку без яєць. Дуже добрі, печу так багато років!