Рогалики з маковою начинкою
- 480 г борошна, 100 г смальцю, 300 г вершкового масла, 100 г сметани, 2 жовтки + яйце для змащування, 2 ст. ложки горілки, 0,5 ч. ложки солі.
- Макова начинка, цукрова пудра.
Змішати борошно, смалець, масло, руками перетерти в крихту. В окремій мисці добре перемішати віничком сметану, жовтки, горілку, сіль. Рідину влити в перетерту суміш, замісити тісто. Тісто має вийти еластичним, і не липнути до рук. Не додавайте борошна більше, ніж треба! Загорнути тісто у плівку і покласти в холодильник на 2 години
Поділити тісто на частини, розкотити коло, порізати на сегменти, покласти начинку на широкий край, щільно скрутити рогалик (у мене макова начинка).
На деко, застелене пергаментом, викладати рогалики, змащувати жовтком.
Випікати при 170 градусах 20-30 хвилин, до золотистого кольору. Вийняти, дати охолонути, присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики на мінеральній воді: рецепт – люкс!
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 37