рогалики

Рогалики на кефірі завжди ідуть на ура

Для себе всі рогалики розділяю на два види: дріжджові і "слойоні". Хочу поділитися рецептом "слойоних", в яких тісто гарно розділяється ша шари.

Рогалики

  • 1 пачка маргарину (250 г), 3 яйця, 1 ч. л. цукру (для дріжджів), 4–5 ст. л. цукру (для тіста), 500 мл кефіру, 100 г дріжджів, борошно (щоб тісто було м’яким, як на вареники), начинка на вибір (густе варення, варене згущене молоко), цукрова пудра для посипання.

Дріжджі присипати 1 ч. л. цукру та залишити, щоб вони почали «працювати». Яйця збити з 4–5 ст. л. цукру, додати кефір і підготовлені дріжджі, добре перемішати.

Борошно розтерти з маргарином, потім влити рідку суміш і замісити м’яке тісто. Залишити його підходити.

Готове тісто розкачати у коло, поділити на сектори. На краєчок кожного викласти начинку, згорнути у рогалики. Викласти у форму, вистелену пергаментом, та випікати при температурі 180 °C до золотистої скоринки.

Готові рогалики злегка остудити й посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook