Фрукти на будь-якому святковому столі – закуска затребувана, вона приваблює свіжістю і легкістю. А якщо фруктову нарізку ще й красиво оформити, вона прикрасить застілля.
Фруктову нарізку, як і інші закуски, у новорічну ніч можна оформити у вигляді ялинки. Це дуже просто: встромити довгу дерев’яну шпажку в основу (половинку яблука або шматок товстої моркви), нанизувати на неї за край плястерки фруктів, від найбільших до найменших, розправляючи навсібіч «гілочки».
Подати фрукти можна як канапе або шашлички. Основою на шпажці також має бути щільний фрукт. Канапе можна встромити в основу, наприклад половинки яблук, груш чи ананаса; викласти віялом або веселкою; сформувати альпійську гірку (основою може бути щільний пінопласт, обгорнутий фольгою).
У центр тарілки можна поставити апельсинову пальму – келих для мартіні із нанизаними дольками апельсинів (для цього треба на кожному шматку надрізати до половини шкірку), а в келих покласти ягоди або шматочки фруктів.
Дуже красивий варіант – подати фрукти в ананасі, апельсині, грейпфруті, яблуці. Для цього м’якоть треба вибрати (і, наприклад, використати для приготування інших страв), а шкірку наповнити шматочками фруктів або фруктами на шпажках.
Доповнити фруктову тарілку можна шматочками желе із фруктами або «битого скла». Порізані фрукти можна подати у кошичках з листкового або пісочного тіста.
Якщо готуєте страву заздалегідь, фрукти через сито притрусіть пудрою або білою кокосовою стружкою. Це, по-перше, створить ефект снігу, а по-друге, попередить і приховає обвітрювання.