Різні види тарталеток з одного тіста

З одного і того самого тіста можна приготувати різні тарталетки, які підходитимуть для різних за смаком і текстурою видів начинок.

Знадобиться лише один інгредієнт – готове листкове тісто

Кошики: злегка розкачати аркуш готового листкового тіста, чаркою видавити кружечки, краї защипнути, щоб вийшов кошичок, випікати 20–25 хв.

Квадрати: порізати тісто квадратами, спекти, а зверху викладати начинку.

Човники: порізати тісто прямокутниками, змастити краї яйцем і защипнути сусідні кутики.

Воловани: вирізати чаркою кружечки, а у половині кружечків вирізати корком дірочки (щоб утворилися бублики). Кружечки змастити збитим з водою жовтком, викласти на них «бублики», злегка придавити пальцями, щоб скріпити, і теж змастити. Під час запікання (тривалість 20–25 хв) бортик виросте, й у волован можна буде покласти начинку. Середину (якщо вона надто піднялася, і місця для начинки залишилося мало), можна прим’яти.

Зубаті кошики: порізати тісто рівносторонніми трикутниками, викласти у формочки для кексів кутами догори.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook