Мабуть, немає таких людей, яким не подобається торт “Тірамісу”. Він не тільки неймовірно смачний, а й дуже просто і швидко готується. Печиво треба вмочити в каву, викласти у форму, вкрити кремом – і готово! Одна складність: для приготування тірамісу потрібне спеціальне печиво – савоярді, а коштує воно чимало. Але не засмучуйтеся! Справжнє савоярді можна приготувати в домашніх умовах. Вийде один-в-один, як з магазину! І навіть смачніше.
Перевіреним рецептом печива савоярді поділилася господиня. Готуйте – не пошкодуєте, усе дуже просто.
Печиво савоярді в домашніх умовах
- 2 яйця, 65 г цукрової пудри, 50 г борошна, 2 дрібки солі, цукрова пудра для посипки.
Яйця розділити на жовтки і білки. У білки додати дрібку солі та почати збивати, коли з’явиться піна – додати половину пудри та збивати до стійких піків.
Окремо збити жовтки з дрібкою солі та рештою пудри до пишної маси. Тепер легенько лопаткою об’єднати жовтки і білки та додати просіяне борошно, усе легко перемішати та перелити тісто у кондитерський мішок.
Деко застелити пергаментом (я ще змастила олією), кондитерський мішок обрізати та викласти смужки тіста приблизно 10 см довжиною, два рази притрусити зверху цукровою пудрою. Випікати при температурі 180 градусів рівно 15 хв. Печиво готове, воно дуже смачне! Можна з’їсти просто з чаєм або кавою або приготувати торт “Тірамісу”.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати торт “Тірамісу” за перевіреними рецептами від господинь:
- Простий торт “Тірамісу” з домашнього сиру і сметани
- Справжній італійський торт “Тірамісу” без яєць
Post Views: 36