Інгредієнти:
4 яйця, 1 ст. ложка олії, дрібка солі, 400 г борошна.
Начинка може бути будь-яка: сир із зеленню; гриби з цибулею; фарш; перемелений твердий сир, смажені гриби, зелень.
Тісто. Просіяти борошно на дошку гіркою, зробити заглиблення, у нього вибити яйця і вилити олію. Замісити тісто (якщо утворилися крихти, зібрати їх докупи), обгорнути плівкою, залишити на 30–40 хв. З цього тіста можна готувати равіолі, лазанью і домашню пасту.
Щоб вийшло тісто зеленого кольору, треба додати перемелений розморожений і відтиснутий шпинат (при цьому додати у тісто на одне яйце менше), а червоного – пюре з буряка (жмих) або томатну пасту.
Тонко розкачати (приблизно 2 мм), викласти кульки начинки на відстані приблизно 4 см одна від одної, накрити ще одним пластом тіста, порізати квадратами фігурним ножем або вирізати круглими зубчастими формочками для печива. Можна порізати звичайним ножем, а краї равіолі по периметру додатково притиснути виделкою, щоб вони стали фігурними. Зварити до готовності у підсоленій воді.