Рахат-лукум

Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді  солодощі.

Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді  солодощі. У результаті низки експериментів з’явилися м’які, ніжні на смак ласощі, які неважко готувати.

Інгредієнти:

5 скл. цукру, 2 скл. води, 0,5 скл. крохмалю, цедра з 1 апельсина, 5 ст. ложок цукрової пудри.

Розчинити крохмаль в 1 скл. холодної води. Окремо у каструлю влити воду, що лишилася, і всипати цукор. Постійно помішуючи, довести до кипіння і тримати на середньому вогні ще 20 хв. У киплячий цукровий сироп влити розведений крохмаль, зменшити вогонь і додати цедру. Суміш тримати на малому вогні, поки не загусне. Коли суміш злегка охолоне і зможе легко відділятися від стінок каструлі, викласти її у формочки й залишити на 5 год у холодному місці.

Готовий лукум порізати на квадратики та посипати цукровою пудрою. Особливо смакує з несолодким чорним цейлонським чаєм.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook