Приготувати пиріжки як гарбузи до чаю або кави – завжди чудова ідея. Це не тільки смачно, а й дуже красиво, додає чаюванню романтичного осіннього настрою.
Рецепт тіста для пиріжків – перевірений багато-багато разів. Тісто завжди м’яке, пухке, довго не черствіє. Замішується одразу – без опари. Ліпити з нього пиріжки – саме задоволення!
Пиріжки як гарбузи
- 20 г дріжджів (або 2,5-3 ч. ложки сухих дріжджів), 250 мл теплого молока, 450-500 г борошна, 6 ст. ложок цукру (для несолодкої начинки – 2 ст. ложки), 1 яйце, 6 ст. ложок олії, 1 ч. ложка солі.
- Якщо бажаєте більш здобні булочки, то дати 30 г масла та 3 ст. ложки олії.
- Начинка: яблука, кориця, цукор.

Як формувати пиріжки як гарбузи та листочки
Начинка з гарбуза для пирогів
- Начинка з гарбуза. Гарбуз почистити, нарізати скибочками, запекти в духовці до готовності. Охолоджений гарбуз розім’яти, додати цукор за смаком, 1 ст. ложку крохмалю, корицю, мускатний горіх, мелені горіхи (все за смаком).
- Карамелізована начинка з гарбуза (така начинка не витікає). Гарбуз натерти на грубій терці. На сковорідку дати шматок масла, 2-3 ст. ложку цукру, смажити до випаровування рідини, щоб гарбуз карамелізувався.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати таку випічку за перевіреними рецептами:
- Моє улюблене тісто для пирогів і пиріжків “З секретом”
- Пиріжки із викрутасами. Як формувати? Просто!