Тісто: 250 мл молока, 25 г свіжих дріжджів, 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 3 ст. ложки масла (розм’якшеного), 0,5 ч. ложки солі,
пакетик ванільного цукру, приблизно 4 скл. борошна.
Продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, включаючи яйця. У теплому молоці розвести дріжджі, яйця збити до пишної піни, додати до молока, сіль, ванільний цукор, розм’якшене масло і борошно (було написано 4 склянки, але я ніколи не міряю, дивлюся завжди по тісту), має вийти м’яке еластичне тісто. Накрити і поставити на годинку в тепле місце.
Розкачати тісто пластом, змастити добре вершковим маслом посипати щедро цукром з корицею (1 скл. коричневого цукру змішати з корицею, 3-5 ст. ложками) згорнути рулетом, нарізати шматками по 3-4 см, викласти на деко, застелене папером для випікання, залишити хвилин на 15, щоб піднялися, я випікала 35 хв 190-200 гр.
Крем: 1 б. (200 г) будь-якого вершкового сиру, (у мене був вершковий плавлений Hochland), 3 ст. ложки розм’якшеного масла, ванільний цукор, можна трохи соку лимона (я додала сік половини апельсина), 0,5 скл. цукрової пудри
Усе добре перемішати. Виходить крем, як густа сметана.Дістаєте булочки з духовки і змащуєте кремом за допомогою кулінарного пензлика, і все – вони готові!
Рецептом поділилася Бурлака Ірина