Пиріг зі смородиновим суфле
Тісто: 190 г борошна, 50 г цукру, 80 г масла, 1 яйце, сіль на кінчику ножа.
Начинка: 200 г смородини, 35 мл води, 80 г цукру, 1 яйце, 1 ст. ложка крохмалю, 100 г вершків.
Приготувати основу. Масло збити з цукром, додати яйце, збити до однорідності. Підсипаючи борошно, замісити тісто. Викласти тісто у форму, формуючи бортики (по верху розмір форми 25*11 см, висота 7 см). Покласти в холодильник на 30-60 хв.
Приготувати начинку. У блендері на насадці «ніж» збити смородину та воду. Окремо міксером збити яйця з вершками, цукром і крохмалем. Додати смородинове пюре і змішати міксером на малих обертах.
Форму з тістом поставити у духовку розігріту до t180 і випікати 15-20 хв. Вилити на гарячий корж начинку та випікаємо ще 30-45 хв. Суфле має бути пружнім, а основа – рум‘яна.
Рецепт Kozak Tania, пекла і фотографувала Viktoriya Isayenko
Post Views: 60